Hjelp Amnesty å stanse henrettelsenEn lokal dommer i Georgia har nå signert dødsdommen til Troy Davis. Den foreløbige datoen er satt til den 21. september.

Amnesty mobiliserer nå aktivister over hele verden for å stanse henrettelsen av Troy Davis, med underskriftslister, demonstrasjoner og ikke minst ved å spre informasjon om saken hans på nett. Jo mer blest det blir om saken, jo større er sjansen for å stoppe henrettelsen.

Dette er saken
I 1991 ble Troy Davis dømt til døden for drapet på en politimann. Det finnes ikke noen fysiske beviser mot ham og han ble derfor utelukkende dømt på grunn av vitneutsagn. Syv av de ni opprinnelige vitnene har trukket sine utsagn og flere har antydet at politiet presset dem til å vitne mot Troy Davis.

Troy Davis har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt og forsøkt å få gjenopptatt saken flere ganger. Høyesterett avviste nylig anken hans og mente at han ikke "i en tilstrekkelig grad klarte å renvaske seg selv, selv om det var litt tvil rundt hans skyld og saken mot han ikke var helt vanntett".

Til tross for dette velger altså myndighetene å gå frem med henrettelsen. Nå er det kun The Board of Pardons and Paroles som har myndighet til å stanse henrettelsen og omgjøre dødsdommen.

Amnestys krav
Amnesty International krever at henrettelsen av Troy Davis stanses.

Hva kan DU gjøre?
Send appeller og krev at de omgjør dødsdommen!
Du kan blant annet støtte Troy Davis ved å

  •    Signere aksjonen 
  •    I perioden 19. til 28. september skal det være en stille aksjon utenfor den amerikanske ambassaden. Ta en (eller flere) vakter på fire timer, send epost merket Troy Davis til kampanje@amnesty.no
  •    Bytte profilbilde på Facebook og Twitter (bildet øverst i dette innlegget), samt skrive "I am Troy Davis" i statusfeltet og lenke til aksjonen: http://www.amnesty.no/aksjon/flere-aksjoner/usa-stopp-drapet-p%C3%A5-troy-davis
  •    Skrive om saken i bloggen din
  •    Fortelle andre hva du har gjort i kommentarfeltet under


Du kan lese mer om saken her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Troy_Davis_case (engelsk)
http://www.nettavisen.no/nyheter/article3226268.ece

Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=152580524829756

 

PS: Dette innlegget kan inneholde budskap fra en eller flere av våre samarbeidspartnere

5 kommentarer

Stian

15.09.2011 kl.23:19

Utrolig flott at blogg.no sprer dette budskapet! Delte den akkurat på twitter :)

Lil Mizz Pinkey c",)

15.09.2011 kl.23:31

Trist når uskyldige mennesker sitter fengslet.. Dette virker ut som en rar sak , å jeg personlig er imot dødsstraff. Når bevisene er så få , så synes jeg det er galt at systemet er som det er. Mange uskyldige sitter desverre inne for ting de ikke har gjort , mens den skyldige lever livets glade dager ute i det fri.. Helt sygt spør du meg! Håper Amnesty klarer å gjøre noe med denne saken , om ikke slippe Troy Davis fri , så vertfall stoppe henrettelsen.. vertfall vist det faktisk viser seg at han er uskyldig.. noe det faktisk ser ut til at han kan være.

Mumrikk

16.09.2011 kl.00:02

Håper Amnesty klarer å stoppe dette! Enige med dere ovenfor som har skrevet. USA nå må dere kjerpe dere serriøst!

Charlotte Tunes

16.09.2011 kl.00:12

Helt forferdelig urettferdig denne verdenen kan være. Det skulle ikke vært mulig at uskyldige mennesker skal lide. Utrolig trist.

Veronica

16.09.2011 kl.13:41

jeg har signert og oppfordret andre til å gjøre det samme på bloggen min!

Skriv en ny kommentar

hits