Støtt årets jenteaksjon og bli med Plan på tur!

blogg.no har alltid støttet opp om Plans jenteaksjoner og i år vil de av dere som deltar og viser deres støtte også få sjansen til å være med Plan ut på en tur i felten*!

For å vise din støtte, og delta i trekningen av en tur med Plan, ber vi deg bruke koden i et innlegg hvor du skriver om hvorfor du støtter kampanjen og mener at dette temaet er viktig i Norge og i resten av verden.  Koden vil sette inn en egen teller for blogg.no hvor målet er å få 50 000 til å vedta loven.

Her finner du bilder du kan bruke i innlegget ditt.

Her finner du caser fra virkeligheten som du også kan bruke i innlegget ditt

For millioner av jenter verden over er skolehverdagen et mareritt. Jenter over store deler av verden utsettes for kjønnsrelatert vold i tilknytning til skolen hvert eneste døgn. Det betyr at lover som skal hindre overgrep mot jenter brytes fire ganger i sekundet. Overgriperne er ofte medelever, lærere eller folk i lokalsamfunnet - og det skjer hele tiden.

I år setter Plan søkelys på denne grusomme praksisen som foregår i det skjulte. Skam og stigma gjør at mange jenter ikke forteller om overgrep de har blitt utsatt for. I jenteaksjonen 2015 vil vi vise og fortelle hva jenter utsettes for av trakassering og vold, og slik skal vi åpne verdens øyne for hvor brutal virkeligheten er for jentene som rammes.*) Følgende regler er gjeldende for turen:

 • Konkurransen arrangeres av Plan International Norge i samarbeid med Blogg.no. Alle personer over 18 år som bor i Norge kan delta - unntatt ansatte og nærmeste familie til personer som jobber i Plan International Norge.
 • Innlegget må være postet på bloggen din senest mandag 5. oktober 2015
 • Innleggene juryeres av en fra Trigger, en fra Plan Norge og en fra Blogg.no
 • Vinner vil bli kontaktet per telefon senest 16. oktober og deretter annonsert på Blogg.no og i Plans egne kanaler.
 • Vinneren får reise, opphold og kost dekket (inkludert t/r Oslo). Vaksiner og reiseforsikring må dekkes av de reisende. Reisen går til et av landene Plan har fadderbarn og prosjekter, https://www.plan-norge.no/plans-verden.
 • Programmet for reisen legges opp av Plan International Norge.
 • Alle som reiser må underskrive Plans retningslinjer for barns beskyttelse og følge Plans besøksguide for det aktuelle landet.
 • Reisen vil gjennomføres senest 30. juni 2016. Med på reisen er en fra Plan International Norge.
 • Premien kan ikke byttes mot kontanter.
 • Premien er personlig og kan ikke gis bort til en annen person. Dersom vinneren ikke er i stand til å delta på turen, vil en ny vinner bli valgt.
 • Er opplysningene om deltakeren ugyldige, unøyaktige, ufullstendige eller mottatt for sent, ekskluderes deltakeren. Plan International Norges avgjørelse er endelig.
 • Det er et ønske om at vinneren blogger om turen sin på bloggen.
 • Plan International Norge og blogg.no har alle rettigheter til å bruke innhold fra deltakerinnlegg i relasjon til konkurransen og Jenteaksjonen.

 

23

Dette er en fantastisk kampanje! Skulle ønsket jeg hadde manoe lesere å nå ut til med dette men det har jeg desverre ikke. Jeg skal uansett være med da dette er noe man MÅ få en stopper for, ingen skal utsettes for vold! Respekt til dere som ruller igang dette!

Hanne Lisa: Takk for det Hanne Lisa, og det gjør ikke noe at du ikke har mange lesere. Det er engasjementet som teller!

Dette er min drøm ;-)

Bra at dere støtter dette og hoper dere når målet deres. Det er forferdelig at slike ting skjer rundt i verden. Go Girls<3

Må man være 18 og oppover for å delta? :-)

SajaaKariim: For å få muligheten til å bli valgt ut til å bli med på en tur med Plan så må du være fylt 18 år ja. Men du kan selvsagt engasjere deg i saken selv om du ennå ikke er fylt 18.

Jeg fyller 18, 25 oktober så jeg skriver et innlegg i håp om at det kanskje går!

Hei, lurte litt på hva man skal gjøre for å kunne vinne og hvordan juryen velger innlegget. Er det bare å skrive om Plan-aksjonen? Skal juryen sjekke gjennom alle innleggene, selv på bloggene som har få lesere? Hvordan bestemmer juryen hvilket innlegg som er vinner-innlegget? Takk på forhånd!

Jeg har laget innlegg, dette temaet er ekstremt viktig og aktuelt - det er bra at det tas opp som årets jenteaksjon!

Det skuffer meg å se at flere over er mer interessert i en gratis tur enn og støtte opp for vold!

Flott <3 Dette er jeg med på, fordi jeg sjøl er Planfadder :)

Og så er jeg helt enig med Hanne Lisa her...

Det må fokuseres på selve problemet, IKKE OM DERE SKAL PÅ TUR ELLER IKKE....

Jeg har ingen spesielle ønsker om å være med på turen, dessuten tror jeg ikke at jeg selv er gammel nok, det viktigste er å støtte saken. Skole er enormt viktig og når en først har sjansen skal man ikke grue seg og være redd for å bli straffet eller skadet.

Live Thoughts: Juryen vil gå gjennom samtlige innlegg. Størrelsen på bloggen vil ikke påvirke valget. Utover det vil det være en vurdering av helheten i innlegget som vil avgjøre valget.

Delt! Dette var virkelig en bra kampanje i regi av blogg og plan!

HannaEV: Enig, det er temaet som er viktigst. I fjor satte vi fokus på barnebruder, i år er det skolesituasjonen til mange jenter over store deler av verden. En stemme er med på å gjøre en forskjell. Vi kan alle bidra etter evne, og selv et blogginnlegg om saken er med på å rette søkelyset på et alvorlig problem i verden.

Hei!

Kan man finne på en egen histore om dette, eller måtte man velge mellom de på promotekstbloggen hvis man skulle dele en historie?

Til dere som kommenterer at folk er mer interessert i å gå på tur enn å støtte kampanjen: Hallo. Jeg bare spurte om å få vite litt mer om konkurransen, siden det er en konkurranse det handler om og det var svært lite informasjon pådenne siden. Jeg syntes det var rart at det ikke var mer detaljert informasjon her, så ville bare fånoen ting oppklart. Selvfølgelig er det viktigst å støtte saken i seg selv, men siden jeg akkurat har startet blogg og har svært få lesere så var jeg skeptisk på om det var noen vits i å skrive i det hele tatt. Det at jeg har muligheten til åvinne er interessant, ikke fordi det er flott ågå på tur, men fordi andre kan da få muligheten til å lese akkurat mitt innlegg. Det motiverer meg til å skrive et godt gjennomført innlegg som jeg kan bruke både tid og energi på. Så ikke tenk at folk bare har lyst til åvinne fordi de vil gå på tur.

Når trekker dere vinneren?

Linni Mari: Du kan skrive en egen historie. Vinner vil bli kontaktet per telefon senest 16. oktober og deretter annonsert på Blogg.no og i Plans egne kanaler.

Jeg kunne skrevet mine erfaringer om nettopp dette temaet, men det tør jeg ikke haha

Jeg har skrevet et innlegg, men det ble postet for sent!! Er det slik at jeg ikke er med i trekningen da? :)

Når skal dere annonsere vinneren?

Skriv en ny kommentar